Rólunk


Az AURORA, inteligens módszerek kifejlesztését jelenti, melyek a közösségek és az állampolgárok kohézióján alapszik, valamint a közösségek kulturális identitásának rekonstrukcióján, a valós finanszírozási források azonosításán (különösen az európai alapokból, de egyéb forrásokból is) és pályázatírásokon, melyeknek célja közösségeink életfeltételeinek jobbátétele.

Mivel ezen tényállás egyszerű megállapítása semmiben sem segít, az AURORA elkezdte részvételét a megoldások megtalálásában és pályázatok elindításában.

Helyi Stratégiákat terveztünk és valósítottunk meg a Fenntartható Fejlődésben, és már van egy sor hasonló munkánk, külömböző megvalósítási szakaszban, Arad, Bihar és Temes megye községeiben és/vagy városaiban, pontosabban befejeztük már a munkákat:

Folyamatban lévő munkák :

A 2014 – 2020-as időszakra vonatkozó európai alapok romániai elosztásának átlátható helyzetének hiányában, a közelmúltban lett közzétéve a partneregyezmény ideiglenes szövege, együttműködéseket kezdeményeztünk Szerbia-i (Vrsac és Žitište) és Magyarország-i (Mezőkovácsháza és Elek) városokkal és településekkel, azért hogy határonátnyúló alapokból pályázatokat valósítsunk meg (Cross-Border Cooperation – CBC, Hu – Ro és Ro – Srb program), mely pályázatok szintén bizonyos közösségek fejlesztését fogják megcélozni.

Továbbá, ügyfeleink számára már elkezdtük az illető közösségekről szóló promóciós projektet, mint célállomások a németajkú országok befektetői számára (Németoszág, Ausztria és Svájc).


Vélemények és ajánlások az AURÓRA pályázatra vonatkozóan

Úgy tűnik, hogy az ajánlat nagyon jól lett összeállítva. Nyelvezete érthető, és nagyon pontosan meg vannak jelölve azok a problámák, melyekkel jelenleg küzdenek a közösségek. Hasonlóképpen nagyon jónak tűnik az is, hogy hangsúlyt helyeznek: a folyamatosságra (az összes szociális szereplő megkérdezése, 5 éves tevékenységi terv), az oktatásra (az analfabetizmus problémája), helyi fejlődés. Ugyanakkor fontos az is, hogy konzultációt biztosítanak azokon a területeken, melyekkel a helyi közhatóságok, különösen vidéki környezetben, nem igazán rendelkeznek ismeretekkel – gondolok itt a költségvetési előrejelzésre, partnerek megtalálására, alapok megszerzésére. – Andrada Minea, Szakértő – Belügyi- és Közigazgatási Minisztérium.

Mindig csodáltam az úttörő jellegű kezdeményezést. Elsőként venni a bátorságot, hogy megtegyél valamit, valószínűleg a legnagyobb megelégedettség melyben része lehet egy vállalkozó szellemű természetnek. Megtartva az arányokat, el sem mondhatom mekkora örömet okozott nekem ez a pályázat. Egy kezdeményezés, mely a helyi hatóságok és az üzletemberek rendelkezésére bocsájtja a gazdasági- és társadalmi mutatókat – kapiláris szinten – ez része annak amit én bátorságnak nevezek.

Nagyon hiszek az AURORA projektben és remélem, hogy mindenkiben tudatosul ennek értéke és hasznossága. Sok sikert kívánok, biztos vagyok benne, hogy sokat fogok még hallani erről a projektről a jövőben. –
Sorana Cristea, eladási igazgató – Info Word


Az AURORA egy nagyon jó kezdeményezés, mely figyelemmel kiséri a helyi gazdasági fejlődést a szükséges szakvélemények és szolgáltatások biztosításával. Az Ifjú Managerek Nemzeti Alapítványa – FNTM – támogatja azt a törekvést, mely ösztönzi a modern manageri kultúrát, a helyi közösségek jóléti szintjének növeléséért. – Marius Bostan, az Ifjú Managerek Nemzeti Alapítványának és VNB elnöke, mely társaság tagja a Bukarest-i Értéktőzsdének.

Az AURORA projekt egy olyan kezdeményezés, mely azt a célt tűzte ki hogy a közhatóságok, a román és európai üzleti környezet rendelkezésére bocsásson egy sor kulturális, társadalmi és gazdasági mutatót, a Területi Közigazgatási Egység szintjén, kiszámolva a Humán Fejlődési Mutatót ezen a területi közigazgatási szinten.

Az ebbe a projektben megszerzett és feldolgozott információk, a helyi közigazgatási hatóságok rendelkezésére lesznek bocsájtva, akiknek ezáltal egy valós összehasonlítási és nyomonkövetési eszközük lesz a saját fejlődésüket illetően, a közösség polgárainak helyzetéről, úgy társadalmi- mint oktatási vagy gazdasági szinten.
Arad Megyei Tanácsa támogatja az AURORA projektet és azt javasolja, hogy legyenek ennek részei és kedvezményezettjei. –
Nicolae Iotcu, az Arad Megyei Tanács elnöke.